690 Kč

Skladem
ks
(2 ks in stock)
Mycomedica - TCM POINT s.r.o.

Maitake (trsnatec lupenitý), neboli tančící houba, je velmi populární houba a v současnosti se pěstuje po celém světě. Tradiční čínská medicína věří v její pročišťující účinky a využívá ji už tisíce let. More

Shipping and Payment

Ideální složení, maximální síla a účinnost

Maitake (trsnatec lupenitý, Grifola frondosa, v překladu tančící houba, tento název vychází z reakcí hledačů, kteří radostí tančili, když tuto úžasnou a vysoce ceněnou houbu nalezli) obsahuje mnoho biologicky aktivních látek, vitamíny minerály počínaje, polysacharidy, proteoglykany (D-frakce), fenoly, flavonoidy, nenasycenými mastnými kyselinami nekonče.

Díky zpracování metodou horkovodní extrakce nabízíme vysoce kvalitní výtažek z Maitake v ideálním poměru účinných látek pro nejlepší výsledky:

  • min. 30 % polysacharidů (reálně bývá 33-34 %)
 
Obsah balení: 90 kapslí á 500mg extraktu - v želatinových či rostliných kapslích (rostlinné jsou vhodné i pro vegany)
 
Složení v 1 kapsli:
Maitake, trsnatec lupenitý, Grifola frondosa, 100% čistý extrakt - 500mg
pomocné látky: bez pomocných látek, aditiv a konzervantů
 

O Maitake

Maitake (trsnatec lupenitý, Grifola frondosa, v překladu tančící houba, tento název vychází z reakcí hledačů, kteří radostí tančili, když tuto úžasnou a vysoce ceněnou houbu nalezli) je chorošovitá parazitická houba s plodnicí, která má podobu velkého trsu, ten je tvořen nohou s až mnoha sty srostlými klobouky. Plodnice Maitake tak dosahuje šířky i 100 cm. Roste u bazí stromů a pařezů. Maitake má domovinu v Asii a na severu Ameriky, ale v současnosti je rozšířená po celém světě a pěstuje se i komerčně.
 
Maitake je populární v kulinářství, má bohatou delikátní chuť a velmi příjemné aroma, ale ještě více je známá coby medicinální houba využívána po tisíce let v tradiční čínské medicíně, zatímco „západní kultury“ ji poprvé popsali až v roce 1785, a to skotský mykolog James J. Dickson. Maitake obsahuje mnoho biologicky aktivních látek, vitamíny minerály počínaje, polysacharidy, proteoglykany (D-frakce), fenoly, flavonoidy, nenasycenými mastnými kyselinami nekonče.