Hravě o živé stravě - kniha
- odborná publikace zabývající se komplexně vitariánstvím a veganstvím, včetně dětí
- vitariánská výživa v praxi – makronutrienty a mikronutrienty
- vybavení kuchyně, potřebné spotřebiče a nakupování bio potravin
- nejdůležitější superpotraviny pro děti, alternativy kojení, transformační jídelníček
- důležitost vody pro organismus, jakou vodu pít a jak ji připravit
- více než 60 raw veganských a vařených vegetariánských i veganských receptů (nápoje, snídaně, svačinky, hlavní jídla a dezerty)
- odborný pohled na vitariánství a vegetariánství, názory z Česka a Slovenska, ale také z Kanady či Ameriky
Více
Kniha o vitariánství a veganství
Odborná publikace Hravě o živé stravě je první odbornou publikací v českém jazyce, zaměřující se komplexně na vitariánství i veganství a také vegetariánství u dětí. Kniha otevírá vícero schůdných cest stravování a svým jemným a laskavým přístupem tak umožňuje volbu. Nenabádá tak ke striktnímu stravovacímu kultu diktovaného módním trendem.
Vitariánská strava v praxi
- Proč zvolit vitariánství, co znamená, jaké jsou přínosy a vhodnost tohoto stravování u dětí. Co říká dnešní věda na vitariánství a vegetariánství.
- Vitariánská výživa u dětí v praxi. Makro a mikronutrienty, které třeba sledovat, kolik jich dítě potřebuje, kde je získat a jak zajistit jejich dostatek jak u malých jedlíku tak nejedlíků.
- Kapka informací o vodě – důležitost vody, jakou vodu pít a jak si ji připravit doma.
- Jak začít s vitariánstvím u dětí dle věku a praktické tipy. Nejdůležitější superpotraviny pro děti, alternativy kojení, sója ano či ne? Kdy a s jakými potravinami začít u dětí dle věku.
- Transformační jídelníček a příklady raw dnů pro děti dle věku – 6 měsíců, 6-9 měsíců, 9-12 měsíců, 12-18 měsíců, 18 měsíců – 3 roky, transformační jídelníček od 4 let.
Raw recepty, vitariánsko veganská kuchyně
- Vybavení kuchyně a nakupování bio potravin – spotřebiče potřebné k úspěšnému přechodu a tipy na nákup s omezeným rozpočtem. Vysvětlení přínosů bio potravin, jak je poznat. Jak a kde nakupovat s omezeným rozpočtem.
- Ingredience v živé kuchyni a kde je nakupovat – vysvětlení skupin potravin v živé stravě, jejich přínosy, dostupnost, kde nakupovat ingredience v bio kvalitě.
- Přes 60 RAW veganských a vařených vegetariánských a veganských receptů – nápoje, snídaně, svačinky, hlavní jídla a dezerty.
- Není cukr jako cukr a glykemický index – vysvětlení GI a proč je důležitý, jaké cukry používat.
Vegetariánství a vitariánství - odborný pohled
V knize také najdete názory dalších odborníků, jak z České republiky, Slovenska, ale také z Kanady a Ameriky, kteří se tématu vitariánství, vegetariánství či veganství věnují buď aktivně a praktikují tento životní styl anebo se zabývají výzkumem na toto téma.