OMX - Doplněk stravy - ano
Japonská fermentovaná probiotika
Probiotika OMX
Hledáte-li nejlepší probiotika pro zdravou střevní mikroflóru, po užívání antibiotik, nebo pro optimální funkci vašeho imunitního systému, věříme, že OMX probiotika jsou tou správnou volbou. OMX probiotika jsou probiotickým přípravkem s obsahem vlastních prebiotik (podporujících účinnost probiotik a růst prospěšných střevních bakterií). Tato probiotika vznikají tří nebo pětiletou fermentací směsi vybraných rostlin a bakterií mléčného kvašení. Výsledkem je velice účinné a kvalitní probiotikum, které může být skladováno při pokojových teplotách bez jakékoli ztráty účinnosti.
Probiotika, nebo víc než jen probiotika?
Ano, název produktu zní OMX probiotika, nicméně je třeba zdůraznit, že OMX nejsou pouhými probiotiky. V jedné kapsli jsou obsažena probiotika, prebiotika a díky tříleté fermentaci také postbiotika a řada dalších cenných, tělu a střevnímu mikrobiomu prospěšných složek jako např. oligosacharidy (podpora růstu prospěšných střevních bakterií), polyfenoly, vláknina (regulace trávení tuků a sacharidů + podpora růstu prospěšných střevních bakterií) a enzymy (trávení potravy).
Proč zvolit právě OMX probiotika ?
- Jsou vyrobeny dlouhým fermentačním procesem, který využívá 12 druhů bakterií mléčného kvašení.
- V kapsli jsou obsaženy zároveň i prebiotika podporující rozmnožení probiotických bakterií – většina probiotických přípravků přitom obsahuje pouze probiotika. OMX obsahují obě složky – jak probiotické bakterie tak prebiotika podpurující jejich přežití v zažívacím traktu.
- Prebiotika také vyživují prospěšné bakterie, které jsou již ve střevech obsaženy.
- Jedná se o živé bakterie (žádné z bakterií nejsou lyofilizované)
- Zesílená účinnost – tříletá fermentace v procesu výroby probiotik umožní přežití pouze nejsilnějších bakterií.
- Není třeba uchovávat v ledničce – Fermentace za běžných teplot má za výsledek tříletou dobu trvanlivosti při pokojové teplotě.
- Probiotika jsou dobře snášena i lidmi s nejcitlivějšími trávicím ústrojím (lidé se střevními záněty, syndromem dráždivého střeva, nebo bakteriálním přerůstáním). Fermentace mění použité ingredience (vybrané druhy řas, hub, ovoce, zeleniny) do zcela jiné, snáze tolerovatelné formy, přičemž při fermentaci je použit pouze rostlinný materiál – tedy žádné mléko nebo mléčné výrobky.